Verkkosivujen uudistajan opas

Mitä sinun olisi hyvä tietää ennen yrityksesi verkkosivujen uudistamista?

Onko aikeenasi uudistaa yrityksesi verkkosivut, mutta et ole varma mistä aloittaa? Mitä kaikkea verkkosivujen uudistamisessa pitäisi ottaa huomioon? Luettuasi tämän oppaan sinulla on parempi käsitys siitä, miten verkkosivujen uudistamisen kanssa kannattaa edetä.
Antoisia lukuhetkiä oppaan parissa!

1. ASETA SIVUiLLESI TAVOITTEET

 Projekti alkaa aina tavoitteiden määrittelystä

Sivullasi tulisi aina olla jokin tavoite, joka tukee liiketoimintaasi. Mieti asiaa hetki potentiaalisen asiakkaan näkökulmasta; mitä haluat, että hän löytää sivuiltasi? Tavoitteesi voi esimerkiksi olla sivuilla kävijöiden ohjaaminen kivijalkamyymälääsi tai saada asiakas ostamaan tuote verkkokaupastasi. Tavoittena voi olla myös tarjota asiakkaille tietoa palveluistasi, lisätä bränditietoisuutta ja kerätä liidejä.

Keksittyämme näihin kysymyksiin vastaukset, olemme jo hyvällä mallilla.

  • Mitä haluamme saavuttaa?
  • Kenelle?
  • Miksi?
  • Miten?

 MIKÄ ON KOHDERYHMÄSI?

Millaiset ihmiset sivuillasi mahdollisesti vierailee? Ovatko he täysin uusia asiakkaita vai jo olemassa olevia? Kohderyhmät kannattaa määritellä tarkoin jo alussa, sillä se määrittää, miten sivustosi sisältö rakentuu. Tällöin pystytään tarjoamaan heille optimoitua sisältöä ja vastaamaan kohderyhmälle tärkeisiin kysymyksiin.

 

2. SISÄLTÖ ON YDIN 

Sisältö on verkkosivun pumppaava elin eli sydän. Hienoinkaan ulkoasu ei pelasta sisällöllisesti tyhjää. Sisällön suunnitteluun sekä toteutukseen kannattaakin varata runsaasti aikaa ja resursseja.

Ennen visuaalista ilmettä olisi hyvä tietää, mitä sisältöä tarvitset sivuillesi, sillä se määrittelee pitkälti sivustosi visuaalisen ilmeen. Sivustosi sisältö kertoo kuka olet, mitä tarjoat ja kenelle. Juuri hyvin suunnitellun sisällön kautta sinut löydetäänkin Googlestakin.

Pidä sisältö ajantasalla

Nykyään verkkosivustojen pyrkimys on palvella pikemminkin median tavoin: erilaista päivittyvää sisältöä tarjoavina kohtaamispaikkoina. Päivittyvää sisältöä voidaan tarjota esimerkiksi erilaisten uutisten ja blogipäivitysten muodossa.

Sisältö tarjoaa parhaimmillaan vastauksia verkosta tietoa etsiville ja esimerkiksi blogipostaus voi toimia takaovena, jonka kautta verkkosivuille ensimmäistä kertaa saavutaan. Blogin pitäminen onkin nyt ja tulevaisuudessa yksi tärkeimpiä markkinoinnin keinoja, jolla herätät kiinnostuksen ja saavutat asiakkaan luottamuksen.

 

 

Sivulla olevan Sisällön pitäisi

1. Palvella asiakasta

Mihin haluat asiakkaidesi kiinnittävän huomiota? Mitä tietoa kohderyhmäsi mahdollisesti etsii? Muista, että sivustosi palvelee asiakasta. Tässäkin kohtaa on hyvä astua asiakkaan saappaisiin ja pohtia, mitä tietoa asiakas olettaa sivulta löytävänsä.

2. ANTAA vastauksia

Kaikki heti mulle nyt! Ihmiset ovat nykyään melko kärsimättömiä. Siksi verkkosivujesi sisällönkin täytyy tarjota asiakkaalle vastauksia hyvin ripeästi. Jos näin ei käy, mahdollinen asiakas lähtee etsimään tietoa nopeasti kilpailijalta.

3. Olla mielenkiintoista

Tunnista kohderyhmiesi tarpeet ja tuota sisällöt heidän näkökulmastaan sekä seuraa alasi trendejä. Kaikki lähtee asiakkaan ymmärtämisestä. Kannattaa kysyä suoraan asiakkailtasi, mitkä aihepiirit heitä kiinnostaa!

3. SUUNNITTELE SIVUSI IHMISILLE

KÄYTETTÄVYYS

Kun lähdetään suunnittelemaan yrityksellesi verkkosivuja, niin hyvä käytettävyys ei suinkaan ole toissijainen asia. Jos asiakas saapuu sivustolle etsimään palvelua tai tuotetta, mutta ei löydä haluamaansa vaivattomasti, hän siirtyy todennäköisesti muille mantereille. Eli tutkimaan kilpailijasi verkkosivuja. Näin ollen huono käytettävyys johtaa kadotettuihin tilaisuuksiin ja asiakkaiden karkaamiseen kilpailijan hellään huomaan. Käytettävyyttä voidaankin sanoa kilpailuvaltiksi!

Epäselvät ja hankalat verkkosivut karkottavat varsin mallikkaasti potentiaalisia asiakkaita. Tätähän me emme halua. Sivustosi käytettävyys on mennyt nappiin, kun käyttäjä navigoi ja löytää etsimänsä ilman, että otsalta valuu tuskaisia hikipisaroita. Sivusto, jota on mukava käyttää, houkuttelee kävijöitä ja pidentää myös näiden sivustolla käyttämää aikaa. Ja tätähän me tavoittelemme.

Lue lisää täältä

Prototypointi apuna

Käytettävyys kunniaan

Panosta ensivaikutelmaan

Verkkosivusi voi hyvinkin olla potentiaalisen asiakkaan ensikosketus yritykseesi, joten ensivaikutelman on oltava paras mahdollinen. Kävijä luo mielikuvan yrityksestäsi aivan ensimmäisten sekuntien aikana. Tämän takia ulkoasu on äärimmäisen tärkeä.

Hyvä visuaalinen ilme ei kuitenkaan aina tarkoita jotain uutta, superhienoa tai tajuntasi räjäyttävää. Yksinkertaisuus ja selkeys ovat valttia.

Kiinnitä huomiota visuaalisuuteen

Nättejä asioita on aina mukavampi katsella. Ilmeen tulisi luonnollisesti olla brändisi mukainen. Visuaalisen ilmeen yhtenäinen linja syntyykin yrityksesi tavasta esiintyä, sekä siitä mitä logoja, tunnusvärejä ja typografiaa käytät. Onnistuneen ilmeen avulla erotut muista!

 

4. MUISTA MOBIILI

Tänä päivänä yli puolet verkkoliikenteestä tapahtuu mobiililaitteita kädessä pitäen. Siksi on tärkeää, että verkkosivusi toimivat mutkattomasti niin puhelimella, tabletilla, kuin perinteisellä pöytäkoneella eli responsiivisuusesti. Responsiivisuus tarkoittaa sitä, että verkkosivusi toimivat saumattomasti laitteesta riippumatta ja skaalautuvat näytön kokoon. Käyttäjän hermot säästyvät, kun hänen ei tarvitse kännykällä selatessaan zoomailla nähdäkseen mitä sivullasi lukee.

Syksyllä 2016 tapahtui käänne, jolloin mobiililaitteet ohittivat ensimmäistä kertaa perinteiset pöytäkoneet internetin käytössä. Mobiilikäyttäjien määrä tulee tulevaisuudessa varmasti vain lisääntymään. Puhelimet ovatkin mukanamme lähes jokaisessa päivän hetkessä: bussissa työmatkalla, illalla katsoessamme telkkaria sohvalla. Nämä ovatkin monesti niitä hetkiä, jolloin meillä on aikaa etsiä tietoa ja hoitaa juoksevia asioita.

5. VALITSE tarpeisiin SOPIVA sisällönhallintaJÄRJESTELMÄ

Kun yrityksellä herää tarve uusien verkkosivujen rakentamiseen, pitää kartoittaa tarpeisiisi sopiva sisällönhallintajärjestelmä. Järjestelmien valikoima on kieltämättä aikamoinen viidakko ja itselleen sopivaa metsästäessä tulee ottaa huomioon, mitä vaatimuksia verkkosivustollasi on.

Sisällönhalintajärjestelmä

Sisällönhallintajärjestelmän tavoitteena on helpottaa nimensä mukaisesti sisällön hallintaa sekä se nopeuttaa myös verkkosivun teknistä toteutetusta. Sisällönhallintajärjestelmät tarjoavat esimerkiksi valmiita lisäosia, joiden avulla sivustolle pystytään lisäämään erilaisia toiminnallisuuksia, kuten lomakkeita ja karttoja. Tyypillisiä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Concrete5, WordPress, Joomla, ja Drupal. Entä mikä on sitten niistä paras? Yksiselitteistä vastausta ei ole, vaan sisällönhallintajärjestelmä valitaan täysin tarpeidesi mukaan.

 

 

ÄLÄ HUTILOI KUVAUSTA

Valintaan vaikuttavat esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Esitteletkö vain yrityksesi toimintaa?
  • Kirjoitatko blogia?
  • Tuleeko sivustolle verkkokauppa?

Täällä Collapickillä olemme suosineet Concrete5 järjestelmää, sillä asiakkaamme ovat sitä mieltä, että se on helppokäyttöinen ja sen käyttö on suoraviivaista. Eikä sitä tarvitse siis yksin opetella, vaan autamme totta kai siinäkin.

 

6. Huomioi hakukoneet

Täytyyhän ihmisten jotenkin löytää sivuillesi! Hakukoneoptimointi on verkkosivujen uudistamisessa tärkeä vaihe, sillä se on oiva keino saada potentiaaliset asiakkaat löytämään sivusi etsiessään tietoa Googlesta. Suurin osa käyttäjistä silmäilee vain muutamaa ensimmäistä hakutulosta ja siksi on tärkeää saada oma sivu näkymään heti kärjessä.

Hakukoneoptimointia ei suinkaan laiteta mistään maagisesta napista päälle, kun sivut ovat valmiit. Hakukoneystävällisyys otetaankin huomioon heti sivujen sisältöä suunnitellessa. Vastaako sivujen otsikot ja kuvaukset tuotteita tai palveluita, joita tarjoat? Millä hakusanoilla tuotteitasi ja palveluita haetaan?

Nopeus on valttia

Mitä hitaammin sivusi latautuu, niin sitä huonomman näkyvyyden saatte hakutuloksissa. Tämä heijastuu myös käyttökokemukseen, sillä eihän kukaan pidä odottamisesta. Mikäli sivun latautumiseen kuluu enemmän kuin 3 sekuntia, on erittäin todennäköistä, että käyttäjä poistuu siltä.

 

 Yhdenkin sekunnin viive sivun lataamisessa aiheuttaa:

11 % vähemmän katselukertoja

16 % laskun asiakastyytyväisyydestä

7 % menetys konversiosta

 Testaa sivujesi nopeus

Google tarjoaakin näppärän (ja vielä ilmaisen) työkalun, jonka avulla voit testailla nykyisen sivusi latausnopeutta. Pikaisen testin jälkeen Page Speed Insights työkalu antaa vielä parannusehdotuksia, millä voit parantaa sivusi latausnopeutta.

 

7. HYÖDYNNÄ SIVUSTOSi ANALYTIIKKAA

Tiedätkö mitä kautta kävijät saapuvat palveluusi? Tai mitä he siellä puuhastelevat? Jos sinulla ei ole harmainta aavistustakaan, niin web-analytiikka ja kävijäseuranta auttavat sinua ymmärtämään asiakkaidesi toimintaa verkkosivuillasi. Näiden avulla voit ohjata sivustoasi entistä paremmin kohti liiketoiminnallisia tavoitteitasi.

Selvennyksenä vielä, että kävijäseuranta on tiedon keräämistä, web-analytiikka puolestaan tiedon hyödyntämistä. Web-analytiikan avulla liiketoiminnan ja sivuston tavoitteita voidaan mitata ja toimintaa kehittää kerätyn tiedon pohjalta. Tiedon hyödyntämisen tavoitteena on asiakkaan parempi ymmärtäminen ja liiketoiminnan kehittäminen. Jotta kävijäseurannasta olisi hyötyä, pitää kerätyn tiedon luonnollisesti johtaa jonkinlaisiin toimenpiteisiin.

Seuraamalla sivusi vierailijoita näet muun muassa:

Mistä kävijät saapuvat sivullesi
Kuinka kauan sivustolla viivytään
Kuinka paljon sivulatauksia tehdään
Miten kävijät navigoivat ja mitä sisältöä he tutkiskelevat
Tekevätkö kävijät haluttuja toimenpiteitä