Teollisuuden digitalisaatio

2017-09-08 13:52:00

Digitalisaatio on tullut jäädäkseen ja sitä hyödynnetään nykyisin kaikilla elämän alueilla, kodintekniikasta  aina teollisuuden tarpeisiin. Collapick on teollisuuden digitalisaation edelläkävijäyritys ja missiomme on tuottaa yhä ketterämpiä ja helposti käyttöönotettavia ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin.

Ponniste-alustan avulla tarjoamme yrityksille sovellusratkaisuja, jotka hyödyttävät liiketoimintaa tarjoamalla tehokkaita toimintoja, esimerkiksi työajan seurantaan ja läpimenoajan mittaamiseen.  Ponniste mahdollistaa lisäksi reaaliaikaisen datan keräämisen ja sen visualisoinnin, sekä poikkeamien raportoinnin. Työntekijä voi siis hoitaa ilmoitukset ja raportoinnin omalta työpisteeltään ilman juoksentelua. Tämä tehostaa tuotannon tehokkuutta ja työntekijän työpanosta. Parhaimmillaan digitalisaatio mahdollistaa teollisten ammattilaisten keskittymisen työhönsä, liikevaihdon kasvun, lisätarvetta uusille työntekijöille sekä laadukkaampia ja edullisempia tuotteita asiakkaille.

Teollisen digitalisaation avulla voidaan hallita asioita, jotka ovat aikaisemmin olleet esimerkiksi paperilla. Käytännössä sen avulla saadaan enemmän tehoa teollisuuteen, kertoo hallituksen puheenjohtaja Niko Lappalainen. Digitalisaation tarkoitus ei ole korvata ihmistä koneilla, vaan helpottaa ja tehostaa ihmisen työn tekoa. Parhaassa tapauksessa voi syntyä jopa lisää työpaikkoja kun yrityksen resurssit ohjautuvat oikeisiin asioihin. Esimerkkinä tästä toimii poikkeamaraportointi mobiilisovelluksella. Aikaisemminkin poikkeamia on kerätty sähköisesti tietokoneella tai paperilla, mutta se on ollut monivaiheisempaa. Poikkeamista raportointi lisääntyi, kun järjestelmä otettiin käyttöön kännyköihin. Vaikka työntekijöillä on kännykät taskuissa, he nimenomaan tekevät työnsä paremmin. Kun sovellus on käytettävyydeltään hyvä, tartutaan  raportoitaviin tilanteisiin useammin. Tämä antaa samalla organisaatiolle mahdollisuuden parantaa toimintaansa. Tässä korostuu sovelluksen kohdentaminen todelliseen tarpeeseen sekä sen helppokäyttöisyys ja käyttöönotettavuus. Soneran vuonna 2016 toteuttaman yrittäjätutkimuksen mukaan: 75% yrittäjistä pitää digitalisaatiossa onnistumista erittäin tärkeänä yrityksen tulevaisuuden kannalta.

Älä jää odottelemaan, että kilpailijasi digitalisoituvat ja ajavat ohi!   

Lue lisää: https://yle.fi/uutiset/3-9800499

 

Collapick Alihankinta-messuilla

 

Olemme jälleen mukana Tampereella syksyn Alihankinta-messuilla 26.- 28.9.2017. Tule sinäkin paikalle kuulemaan uusimmat innovaatiomme teollisuuden digitalisaatiosta.


 

Lähteet:

https://www.epressi.com/media/userfiles/75277/1483429380/sonera_yrittajakysely_tiedote_070104.pdf

https://yle.fi/uutiset/3-9800499

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä