Sovelluskehityksestä julkaisuun

2018-10-26 12:35:00

Sovellus alkaa olemaan julkaisua vaille valmis, mutta ennen kuin sovellus viedään sovelluskauppaa, tulee varmistaa, että sovellus on myyntikunnossa.

 

Millainen ikoni on hyvä? 

Luonnollisesti sovelluksella täytyy olla oma ikoni. Ikonin tulee noudattaa ajankohtaisia trendejä. Luo siis siitä monta luonnosta ja vertaa niitä olemassa olevien sovelluksien ikoneihin. Lopuksi valitse se ikoni, joka on mieleenpainuvin sekä myyvin.  Älä kuitenkaan ota liikaa vaikutteita muista sovelluksista, jotta ikonisi myös erottuu.

 

Kuinka myydä sovellus käyttäjälle

Mitkä ominaisuudet kiinnittävät käyttäjien huomiot? Onko jokin tietty ominaisuus, jota pidät sovelluksesi valttikorttina? Hyödynnä näitä ajatuksia, kun valitset näyttökaappauksia sovelluksestasi. Suurin osa käyttäjistä ei katsoa kaikkia kuvia vaan tekee päätöksen jo ensimmäisten kuvien perusteella. Videon avulla voit myös tarkentaa sovelluksesi käyttötarkoitusta.

Pidä mielessä myös alustakohtaiset eroavaisuudet käyttäjien tottumuksista. Esimerkiksi jos olet julkaisemassa sekä App Storeen, että Play Storeen niin älä käytä samoja kuvia ja kuvauksia.

 

Älä hutiloi kuvausta

Esittelyssä ole selkä ja kerro lyhyesti, mikä on sovelluksesi käyttötarkoitus ja miksi se on tarpeellinen. Esittelyn jälkeen voit listata, jos sovelluksesi on jo kerännyt palkintoja tai positiivisia arvosteluita.

Päätekstissä avaa sovelluksen sisältöä enemmän eli kerro mihin ongelmiin se tuo ratkaisun ja millä keinoilla. Puhuttele lukijalle suoraan ja käytä sellaisia ilmaisuja, joilla ajattelet käyttäjien hakevan sovellusta kaupasta.

Esittelyn loppuun voit vielä korostaa sovelluksen tärkeimpiä ominaisuuksia.
 

Sovelluskauppakohtaiset huomiot

Sovelluskauppa määräytyy pitkälti siitä, mille laitekannalle olet päättänyt sovelluksesi julkaistavan. Pääsääntöisesti Androidille löytyy Googlen Play Store ja Applen puhelimille App Store.

Molempiin tulee olla maksulliset tunnukset, joiden avulla sovellus julkaistaan. Sinun tulee myös ottaa huomioon, että App storeen julkaisemisessa sovelluksesi tulee läpäistä Applen tarkastus, joka voi kestää useamman viikon. Tästä syystä App Storen sovellustarjonnan mielletään olevan laadukkaampi.

 

Nämä ovat vain pintaraapaisuja kohdista, jotka tulee huomioida sovellusta julkaistaessa, joten ota ihmeessä yhteyttä niin keskustellaan lisää!

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä