Reaaliaikaisen raportoinnin hyödyt kunnossapidolle

2018-09-06 16:07:00

 

Digitalisaation ansiosta kunnassapidon työkalut ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Nykyaikaisen kunnossapitojärjestelmän avulla pystytään järjestämään huollon organisoiminen järkevämmin sekä kustannustehokkaammin. Onko teidän yritys kartoittanut uusia ratkaisuja kunnossapidon parantamiseen?
 

Kunnossapidolla varmistetaan, ettei tuotantoon synny tarpeettomia seisauksia, vältetään laitteiston turhaa arvonlaskua sekä pidetään laitteisto toiminnassa sen elinkaaren ajan. Vaikka yritykseltä saattaa löytyä oma huoltojärjestelmä niin sen käyttö voi jäädä puolitiehen. Kirjataanko teillä edelleen osa tai jopa kaikki paperille, exceliin tai valkotaululle? Kuinka toimintavarmana pidät sitä?

 

Sähköisillä kirjauksilla:

 

  • Varmistetaan tiedon tallessa pysyminen

  • Kerätään tietoa tulevaisuutta varten

  • Tieto menee oikealle henkilölle oikeaan aikaan

  • Säästetään kuluissa vähentämällä turhaa työtä

 

Huoltopyynnössä ei välttämättä nykyään riitä, että pyritään kuvailemaan vika sanoin. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten mobiilikirjauksilla huoltopyyntöä tehdessä voidaan hyödyntää puhelimen tai tabletin kameraa. Näin kunnossapitovastaava osaa nopeammin määritellä, mitä toimenpiteitä kyseiseen huoltoon tarvitaan.

 

Web-portaali

Kuluttajien tai yhteistyökumppaneiden kanssa voidaan myös hyödyntää sähköisiä lomakkeita. Heille voidaan luoda oma portaali, jonka kautta he pystyvät tilaamaat tarvittavat huollot tai ilmoittamaan havainnoistaan. Näin helpotetaan huollon organisointia kun ei tarvitse jokaiseen sähköpostiin reagoida erikseen. Mm. Kunnilla on käytössä vastaavanlaisia järjestelmiä kiinteistöhuollon puolella.

 

Tiedon reaaliaikaisuus

Mobiilikirjauksilla saatu tieto on reaaliaikaista. Reaaliaikainen tieto helpottaa huollon järjestämistä sekä sitä voidaan hyödyntää mm. tuotantonäytöissä. Työntekijät pystyvät reagoimaan paremmin huollon tarpeisiin ja muutoksiin kun tieto on helposti esillä. Esimerkiksi tuotantonäytöistä he näkevät suoraan mitkä laitteet ovat poissa pelissä ja jos on tulossa määräaikaishuoltoja laitteisiin.

 

Tiedon ollessa sähköisessä muodossa pystytään sitä myös analysoimaan paremmin. Tieto voidaan viedä erilaisiin analytiikkaohjelmiin, joiden avulla yritys voi mm. hahmottaa huollon kustannuksia sekä huoltokutsujen määriä. Analysoimalla menneitä huoltoja saadaan arvokasta tietoa kunnossapidon kehittämiseen.

 

Paras järjestelmä on se, joka on käytössä ja josta hyödytään. Onko teillä käytössä järjestelmä, jonka käyttö on jäänyt vähille? Ota yhteyttä niin keskustellaan miten se voitaisiin ratkaista.

Jäikö kysyttävää? Kysy kirjoittajalta!

Ville Kumpulainen| Myynti ja konsultointi

0400982102

ville.kumpulainen@collapick.com

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä