Mobiilista lisäarvoa liiketoiminnalle

2018-08-16 12:14:00

 

Jokainen meistä on varmasti kuullut Uberista. Joko käyttänyt sitä ulkomailla tai lukenut uutisista, kuinka haastavaa heidän alkutaival oli Suomessa. Nyt kun Suomen taksilupajärjestelmä uudistui, Uber on tekemässä paluuta.

 

Itse olen aina suosinut ulkomailla Uberia, jos se on ollut saatavilla. Miksi? Pääsyynä on ollut sen helppokäyttöisyys. Sovelluksesta näkee suoraan hinnat ja kuinka kauan joudun odottamaan kyytiä. Kuskien ja käyttäjien arviointi on myös suoraan sovelluksessa, joten pystyn valitsemaan mieluisan kuskin ja tarvittaessa pystyn myös moittimaan tai ylistämään häntä.

 

Helppokäyttöisyys onkin avaintekijä asiakkaiden houkuttelemisessa. Se myös pätee muissakin kuin kyyditsemispalveluissa. Toisena esimerkkinä voidaan ottaa lääkäriajan varaamisen. Harvoin varaan lääkäriaikoja soittamalla tai tietokoneelta. Tällä hetkellä suosin yksityistä terveydenhuoltopalvelua, jolla on olemassa mobiiliin soveltuva ajanvarauspalvelu. Hetkessä voin määritellä minkälaista palvelua tarvitsen ja näen samalla milloin on seuraava vapaa-aika.

 

Ravintola-alakin on herännyt helppokäyttöisyyden hakemiseen, sillä esimerkiksi Hesburgerilta löytyy sovellus, jonka kautta voi ostaa ruoat ja määritellä milloin on hakemassa ne. Enää ei siis tarvitse odotella omaa tilausta, kun sen voi jo tehdä matkalla ravintolaan. Sovelluksesta hyötyvät siis molemmat, kuluttaja sekä yritys. Yrityksellä on loistava väylä tavoittaa asiakkaitaan ja kuluttajien asioiminen on selkeämpää. Toki asiakkaat voivat edelleen tehdä tilauksia soittamalla tai kävelemällä tiskille, mutta mobiilisovelluksen tuoma lisäarvo on selkeä.

 

Tarkoitus ei ollut pelkästään kehua näiden yritysten sovelluksia ja palveluita vaan herättää ajatuksia. Mitä jos sinun yrityksesi ottaisi joko oman sovelluksen käyttöön tai kehittäisi nykyisiä nettisivuja vastaamaan asiakastarpeita laajemmin. Nettisivujen uudistuksella tai mobiilisovelluksen kehityksellä yrityksesi saa huomattavaa lisäarvoa verrattuna kilpailijoihin.

 

Yhdessä meidän asiantuntevan tiimin kanssa, voimme kehittää web- tai mobiilisovelluksen, joka palvelee juuri sinun asiakaskuntaasi.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä