Mistä rahoitusta sovellusidealle?

2018-10-15 11:41:00

Web- ja mobiilisovellusten hinnat lähtevät liikkeelle tyypillisesti muutamasta kymmenestä tuhannesta eurosta, riippuen sovelluksen laajuudesta ja valituista teknologioista. Yritykset hakevat sovelluksen toteuttamista varten yleensä ulkopuolista rahoitusta ja käsittelemme tässä niistä yleisimpiä.

 

Innovaatiosetelillä rahoitusta sovelluksen suunnitteluun ja prototypointiin

 

Innovaatioseteli on Business Finlandin tarjoama rahoitusmekanismi pk-yrityksille, jonka arvo on 6 200 € (5 000 € + alv). Sen avulla yritys voi ostaa ulkopuolista apua kansainvälisen palvelu- tai tuoteidean eteenpäinviemiseksi. Innovaatiosetelin hakeminen on tehty erittäin helpoksi ja hakemuksen tekemiseen menee asiakkaalta yleensä vain 2-4 tuntia aikaa.

 

Innovaatiosetelin avulla olemme tarjonneet asiakkaillemme käytettävyyssuunnittelua sekä prototypointia uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi. Asiakkaat ovat pystyneet konkretisoimaan omaa ideaansa sekä pystyneet keräämään käyttäjiltä palautetta kehitteillä olevan palvelun potentiaalista ja hyödyistä.

 

Tutustu Flowebin innovaatioseteliprojektiin täällä 

Lue lisää innovaatiosetelin ehdoista täältä

 

Rahoitusta liiketoiminnan kehittämiseen, tutkimuksiin ja tuotekehitykseen

 

Varsinaisen projektin rahoittamiseen yritykset kääntyvät yleensä Business Finlandin (entinen Tekes) tai Ely-keskuksen puoleen. Kumpikin taho on keskittynyt erityisesti kansainvälistymistä potentiaalia omaavien yritysten kehittämiseen. Lisäksi tärkeänä asiana rahoituksen saamisen kannalta on se, että rahoitusta hakevalla yritykselle on aitoa potentiaalia ja haluaa kasvattaa liiketoimintaa sekä riittävät resurssit kasvun aikaansaamiseksi.

 

Business Finlandin laina soveltuu pilotointiin ja tuotekehitykseen, joka on lähellä kaupallistamista. Avustuksella rahoitamme yritysten tutkimusprojekteja, joissa pääpaino on uuden osaamisen luomisessa.

Business Finland

 

Myönnämme kehittämisavustusta pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen.

Ely-keskus

 

Business Finlandin ja Ely-keskuksen kautta rahoituksen hakeminen ei ole kevyt prosessi ja se vie aikaa. Petterin mukaan esimerkiksi Ely-hankkeen hakemiseen kannattaa varata 3 kuukautta. Hakemusta varten tarvitaan mm. hankesuunnitelma, tarjouksia ulkopuolisilta palveluntarjoajilta sekä varsinainen hakemus.

 

Sekä Ely-keskus että Business Finland suosittelevat yhteydenottoa heihin jo suunnitteluvaiheessa ennen varsinaisen hakemuksen tekemistä. Lisäksi yritykset hyödyntävät usein ulkopuolisia konsultteja suunnitelmien ja hakemusten laatimisessa. Kokenut konsultti auttaa sinua rakentamaan suunnitelmat ja hakemuksen niin, että rahoituksen saamisen mahdollisuus on maksimaalinen.

Jäikö kysyttävää? Kysy kirjoittajalta!

Henna Paakinaho | Liiketoimintajohtaja

+358 40 834 9764

henna.paakinaho@collapick.com

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä