Kuinka valita yhteistyökumppani sovelluskehitykseen?

2018-11-07 11:04:00

 

Yhteystyökumppanin valintaan kannattaa käyttää aikaa varmistaaksesi, että saat parhaimman lopputuloksen sovelluksesi kannalta. Älä siis valitse ensimmäistä sovelluskehittäjää, jonka löydät Googlesta. Tähän olemme listaneet huomionarvoisia kohtia, jotka on hyvä muistaa kun etsit kehittäjää sovelluksellesi.

 

1. Tarkista kehittäjän portfolio

Millaisia referenssejä mahdolliselta yhteistyökumppanilta löytyy? Eli tarkista heidän portfolia ja vertaa niiden sisältöä sinun tarpeesi. Jos olet jo päättänyt, että mille alustalle sovelluksesi tulee niin varmista, että kehittäjältä löytyy kokemusta kyseiseltä alustalta. Jos kehittäjäehdokkaalta löytyy sovelluskaupasta sovelluksia niin kokeile niitä ja mieti mitä ajatuksia ne herättää. Onko ne laadullisesti toteutettu?

2. Halpa= Hyvä?

Hyvää ei aina saa halvalla ja tuskin haluat sovelluksen kehittämisestä maksaa moneen otteeseen. Halpa hinta voi kieliä siitä, että mutkia on oiottu tai kehittäjä ei ole ottanut huomioon tarvitsemaasi kokonaisuutta. Riskinä siis on, että loppujen lopuksi saat sovelluksen, mutta siitä joko uupuu ominaisuuksia tai se on kehnosti ohjelmoitu. Vertailemalla tarjouksia sekä sisältöjä saat paremman käsityksen, mitä sovellusideasi tarvitsee päästäkseen maaliin.

3. Kuinka paljon ideasi tarvitsee jalostusta ja tukea?

Mihin kaikkeen tarvitset yhteistyökumppania? Voit hakea kehittäjää, joka pelkästään tottelee käskyjäsi ja rakentaa haluamasi sovelluksen. Tai voit hakea yhteistyökumppania, joka auttaa sinua kehittämisen lisäksi sovelluksen markkinoinnissa, suunnittelussa, markkinatutkimuksessa sekä ideoinnissa. 

4. Onhan yhteistyökumppanisi kiinnostunut yrityksestäsi?

Varmista, että valitsemasi yritys on aidosti kiinnostunut liiketoiminnastasi ja sovelluksestasi. Näin saat tärkeitä vinkkejä kehittäjältä, kuinka edetä sovelluksen suhteen ja miten kehittää sitä liiketoiminta edellä. Tärkeää on myös se, että sinun yritykselläsi ja yhteistyökumppanilla synkkaa sillä kehitys ei lopu julkaisuun vaan prosessi kestää koko sovelluksen elinkaaren ajan. Älä siis valitse kehittäjää, joka on ainoastaan kiinnostunut projektista rahan takia.

5. Jatkokehitys

Kuten mainitsinkin aikaisemmassa kohdassa, ei sovelluksen kehitys tyssää julkaisemiseen. Osaava kehittäjä pyrkii hahmottamaan tulevan jatkokehityksen ja luo suunnitelman sitä varten. Miten olet ajatellut kehittää sovellusta käyttäjien palautteiden perusteella? Myös muutokset käyttöjärjestelmään vaatii sovelluksen jatkokehittämistä. Valitse siis kehittäjä, jonka kanssa olet valmis olemaan yhteistyössä pidemmänkin ajanjakson.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä