Henkilöesittely: Annika Halonen

2018-07-04 16:27:00

 

Toimin Collapickilla UI/UX-suunnittelijana. Toimenkuvaani kuuluu yleisesti kaikki visuaalinen suunnittelu printti materiaaleista käyttöliittymiin. Tämän lisäksi vastaan että palvelut ovat yksinkertaisia, helppokäyttöisiä ja suunniteltu ihmisiä varten.

 

Collapickiin tutustuin vuonna 2016 kun aloitin yrityksessä graafisena harjoittelijana. Sen jälkeen olen ollut mukana vaihtelevasti eri mittaisissa projekteissa. Graafinen suunnittelu oli ensi kiinnostukseni alaan, mutta se vaihtui hyvin nopeasti enemmän käyttöliittymä ja käytettävyyssuunnitteluun suuntaan. 

 

UX-suunnittelu haastaa jatkuvasti kehittämään osaamista ja katsomaan käyttöliittymiä uudesta näkökulmasta. Ei riitä että palvelu on visuaalisesta miellyttävä ja teknisesti laadukkaasti toteutettu, vaan oikeasti toimiva palvelu vaatii aina sen, että se on myös käytettävä ja helposti ymmärrettävä. UX-suunittelussa siistiä on se, että siihen on olemassa omat sääntönsä ja raaminsa, mutta jokainen projekti on erilainen ja vaatii luovuutta, ongelmanratkaisukykyä ja uuden oppimista. Itse näen käytettävyyssuunnittelun olevan ala, jossa yhdistyy logiikka ja luovuus.

UX-suunnittelua voisi verrata palapelin kokoamiseen. Kasaajan mielessä on kuva miltä lopputuloksen tulee näyttää. Sitä ennen on kuitenkin ratkottava mihin mikäkin pala asettuu. Palapeli on valmis vasta kun kaikki palat ovat juuri oikealla paikalla, mitään ei puutu ja ylimääräisiä paloja ei ole. Lopputuloksena syntyy yhtenäinen, selkeä kuva. 

 

Ehkä intohimoni käytettävyyssuunnitteluun kumpuaa rakkaudesta ongelmanratkaisuun ja erilaisiin aivopähkinöihin. Vapaa-ajalla tykkään koota palapelejä, täyttää sudokuja ja ristikoita tai pelata muita pulmapelejä. Tämän lisäksi tykkään myös lukea, erityisesti pikku nörttisydäntäni lämmittää tietokirjallisuus kuten avaruus, ihmiset ja historia.  

Aivojen jumppaamisen lisäksi tykkään myös liikkua luonnossa. Mikään ei tuuleta päätä niin hyvin kuin pyöräily, vaeltaminen, uiminen ja talvisin lumilautailu. 
 

Jäikö kysyttävää? Kysy kirjoittajalta!

Annika Halonen | UI/UX-Suunnittelija

annika.halonen@collapick.com

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä