Hei tuotantojohtaja, lopeta paperin hamstraaminen!

2016-09-22 17:29:00

Ah! Älypuhelin, tuo aikakautemme supersankari. Monet ongelmat ovat unohtuneet älypuhelimien myötä ja arkemme on muuttunut yhä vaivattomammaksi. Liput, kuitit ja tositteet ovat kaikki korvattavissa ruudun näytöllä ja kukapa haluaisi palata takaisin todellisuuten, missä pienet ja tärkeät paperit hukkuvat siihen samaan syvään mystiseen kuiluun kun kaikki muukin. Tai jaksaisi etsiä kirjasta tietoa, kun vieressä on laite, joka tekee sen puolestasi. Miksi sitten niin monet yritykset käyttävät edelleen tuotannossa paperia?

Niinpä.

Paperi on muinaisjäänne nykypäivänä, siten turha hidaste tuotannossa. Sen aiheuttamia haasteita ovat tiedon hidas liikkuminen, päivitettävyys ja tavoitettavuus. Informaatio voi löytyä useasta eri paperista, mutta ei tiedetä mikä niistä on paikkansa pitävin, jos mikään. Monessa tapauksessa tieto ei yllä koskaan paperille, sillä sen koetaan olevan liian vaivalloista, hidasta tai turhaa.

Aikaa kuluu myös hukkaan, kun olemassa olevat järjestelmät eivät keskustele kunnolla keskenään ja kirjauksia joudutaan tekemään moneen paikkaan. Tehokkaampi tapa olisi tietysti kerätä kaikki tieto kerralla samaan, helposti tavoitettavaan muotoon.

Tiedätkö tuotteesi läpimenoajan?

Kun tieto sijaitsee paperilla tai yksittäisen pään sisällä, on vaikeaa hahmottaa tuotannon todellista tilaa. Hyvä esimerkki tiedon puutteellisuudesta on läpimenoaikojen seuranta. Se on tällä hetkellä yksi erittäin kiinnostava kokonaisuus, sillä monilla yrityksillä ei ole ollut järjestelmällistä tapaa seurata sitä. Mobiili on kuitenkin muuttamassa tilannetta.

Läpimenoaika on tärkeää informaatiota yrityksille, sillä se kertoo konkreettisesti tuotannon tilan. Tuotannon häiriöt kuten osapuute tai konerikko voivat aiheuttaa suurenkin tuoton laskun, jos ne eivät näy ja niihin ei reagoida. Reaaliaikaisen seurannan avulla tuotannon ongelmiin ja pullonkauloihin on kuitenkin helppo reagoida välittömästi ilman, että ne ehtivät vaikuttamaan tuotantoon. Seuranta myös mahdollistaa sen että, yritykset voivat antaa tarkempaa tietoa asiakkaille tuotantoajasta ja näin ollen hinnoitella itsensä oikein.

Ponnista pois paperikasoista

Ponnisteen idea on juurikin tämä. Sovellus kerää jatkuvasti tietoa tuotannon tilasta ja tieto on aina siellä missä sen tarvitsee, suoraan housun taskussa. Unohtamalla paperin ja siirtymällä mobiiliin vaihtoehtoon voit nostaa tuotannon tasoa jo viikossa.

Emme koita olla muodikkaita ja kehittää ratkaisuja olemattomiin ongelmiin vaan vakaasti uskomme, että unohtamalla paperikasat ja kömpelöt järjestelmät, voi tuotanto nousta uudelle aikakaudelle. Mobiili tarjoaa laajat mahdollisuudet kehittyä eteenpäin, parempaan suuntaan.

Olemme kertomassa aiheesta lisää Alihankinta 2016 -Messuilla Tampereella 27.–29.9 standilla A 317. Tule keskustelemaan kanssamme tulevaisuuden vaihtoehdoista tai tule höpöttelemään ihan muuten vain. Jos et kuitenkaan pääse paikalle tai luet tätä tulevaisuudessa, niin ota yhteyttä ja jutellaan aiheesta lisää!

Jäikö kysyttävää? Kysy kirjoittajalta!

Henna Paakinaho | Liiketoimintajohtaja

p. +358 40 834 9764

henna.paakinaho@collapick.com

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä