T&D osa 9: Miten estää työuupumus stressaavassa työelämässä?

2019-08-29 09:38:00

Työelämä muuttuu yhä stressaavammaksi. Työurista tulee katkonaisempia ja työelämässä pysyminen edellyttää jatkuvaa oppimista ja paine olla tuottavampi työntekijä kasvaa. Miten selvitä tästä kaikesta ilman, että työuupumus vie elämästä kaikki mehut?


Lyhennetty työviikko

Nousevana trendinä on jo nyt nelipäiväinen työviikko. Se tarkoittaa yhtä vapaapäivää lisää, minkä voi pyhittää palautumiseen, harrastuksiin tai itsensä kehittämiseen -mihin ikinä onkaan tarve. Lyhennetty työviikko myös parantaa myös tutkitusti tuottavuutta, joten tämä on ns. win-win situation.

 

Oman työn johtaminen

Tehtävälista töissä on usein loputon ja multitaskaus voisi tuntua hyvältä vaihtoehdolta lyhentää to do -listaa. Kuitenkin päivän päätteeksi tuntuu siltä, ettei ole saanut mitään järkevää aikaan. Kuulostaako tutulta?

Työtehtävien priorisointi tärkeä osa oman työn johtamista. Tällä tavalla tärkeät työtehtävät tulee hoidettua nopeasti pois alta ja ei tärkeitä työtehtäviä voi esimerkiksi delegoida eteenpäin. Työtehtävien priorisoinnissa auttaa Eisenhowerin matriisi, jossa työtehtävät jaetaan neljään kategoriaan niiden tärkeyden ja kiireellisyyden perusteella:

  • tärkeät + kiireelliset
  • tärkeät + ei kiireelliset
  • ei tärkeät + kiireelliset
  • ei tärkeät + ei kiireelliset

 

Itsensä johtaminen

Oman työn johtamisen lisäksi täytyy osata pitää huolta itsestään: itsensä johtamiseen kuuluu huolenpito omasta hyvinvoinnista. Saako tarpeeksi unta, liikkuuko säännöllisesti ja tukeeko ruokavalio sekä muut päivittäiset valinnat omaa hyvinvointia?

Vaikka vastuu näistä on jokaisella itsellään, myös työnantajan olisi hyvä tukea työntekijöitään itsensä johtamisessa. Työnantaja voi esimerkiksi kannustaa liikkumiseen liikuntaseteleillä tai antaa mahdollisuuden lyhennettyyn työviikkoon.

 

Teknologia apuna hyvinvoinnin optimoinnissa

Teknologia tarjoaa apua myös uupumuksen estämisessä. Erilaiset elimistön toimintaa mittaavat laitteet, kuten rannekkeet ja sormukset kertovat käyttäjilleen unen laadusta ja määrästä, stressitasosta sekä liikunnan määrästä. Vaikka aktiivisuusrannekkeet ja unisormukset eivät itsessään paranna ihmisen hyvinvointia, antavat konreettiset luvut motivaatiota optimoida omaa hyvinvointia.

 

Lähteet

Duunitori- Eisehowerin matriisi

Demos Helsinki - Skenaarioita työn tulevaisuudesta

YLE uutiset

 

Tämä on yhdeksäs osa kymmenen blogitekstin sarjaa, jonka aiheena on työ ja digitalisaatio eli T&D

Jäikö kysyttävää? Kysy kirjoittajalta!

Henna Paakinaho  /  Liiketoimintajohtaja
p. 040 8349764  /  henna.paakinaho@collapick.com