Digitaaliset kanavat ovat osa nykyaikaista myyntiä

2019-03-04 13:44:00

Myynnin kehittäminen yrityksissä on itselleni yksi tämän hetken rakkaimmista aiheista. Valitettavan usein tulee vastaan niitä yrityksiä, joissa myyntinä pidetään aggressiivista tarjouspyyntöjen odottelua. Eli itse ei tehdä mitään sen eteen, että asiakkaita aktivoitaisiin ostamaa. Yleinen asenne on se, että kyllä ne asiakkaat meihin on yhteydessä, kun jotain tarvitsevat. Niinhän homma on toiminut jo viimeiset 30 vuotta.

 

30 vuotta sitten ostajalla ei ollut saatavilla sitä valtavaa määrää tietoa, joka hänellä nykyään on. Monet ostajat ovat nykyään diginatiiveja eli he ovat tottuneet tekemään ostoksia netissä. Ei ole järkevää tuudittautua siihen ajatukseen, ettei sinun asiakkaasi aika ajoin kävisi digitaalisissa kanavissa tutkimassa, mitä kilpailijoillasi on tarjolla. Jos hän on tyytyväinen digitaalisesta maailmasta löytämäänsä tietoon, hän todennäköisesti ottaa yhteyttä kilpailijaasi, joka vakuuttaa asiakkaasi - ja pian voitkin kutsua häntä ex-asiakkaaksi.

 

Miten asiaa pitäisi lähteä taklaamaan?

Ensimmäinen askel on selvittää, miten asiakkaasi käyttäytyvät tänä päivänä. Tässä muutama peruskysymys, joiden kautta voit lähteä asiaa selvittämään:

 

Asiakkaiden tarpeiden ja palveluidesi kohtaaminen:

Mihin ongelmaan asiakkaasi etsii ratkaisua?

Millaisia palveluita asiakkaasi haluaisivat yritykseltäsi ostaa?

Miten asiakkaasi haluavat palveluitasi ostaa?

Asiakkaasi käyttäytyminen digitaalisessa maailmassa:

Mitä asiakkaasi haluaisi löytää verkkosivuiltasi?

Vastaavatko verkkosivusi asiakkaasi kysymyksiin?

Mitä sosiaalisen median kanavia asiakkaasi käyttää? Joko sinä ja yrityksesi olette samoissa kanavissa?

 

Mitä mahdollisuuksia digitalisaatio tuo myyntiin?

Kuluttajapuolella on jo vuosien ajan totuttu ostamaan palveluita kohtaamatta myyjää verkkokauppojen kautta. Myös B2B maailmassa pystytään jo ottamaan järjestelmiä käyttöön luottokortilla maksamalla ilman myyjän tapaamista. Verkkokauppa ei toki ole ainoa tapa lähteä kehittämään myyntiä digitaalisemmaksi.

 

Kuten yllä tulikin esiin, niin markkinointi ja viestintä erilaisissa digitaalisissa kanavissa on yksi yritykselle elintärkeä asia, jota ei voi ohittaa. Verkkosivujen arvo on yrityksille edelleen merkittävä. Toisena merkittävänä tulee tietenkin sosiaalinen media, jossa pitäisi näkyä sekä yrityksen että henkilöstön kautta. LinkedIn on hyvä esimerkki sosiaalisesta mediasta, jossa asiantuntijoiden tuottamalla sisällöllä voi saavuttaa valtavasti arvoa ja näkyvyyttä yritykselle.

 

Yksi konkreettinen askel kohti digitaalista myyntiä on etätapaamiset. Myyjän tai asiakkaan ei tarvitse ajaa satoja kilometrejä huonossa säässä tapaamiseen, joka ei välttämättä johda mihinkään. Etätapaaminen siis säästää aikaa ja tuo kustannustehokkuutta. Kalenteriin on myös huomattavasti helpompi saada sovittua esimerkiksi 30 minuutin kohtaaminen, kun se hoidetaan etänä.

Jäikö kysyttävää? Kysy kirjoittajalta!

Henna Paakinaho | Liiketoimintajohtaja

p. 040 8349764

henna.paakinaho@collapick.com